lauantai 7. maaliskuuta 2015

Too much information


 Tänään taas koin sen istuessani koulun penkille kolmen vuoden tauon jälkeen, sain ihan liikaa tietoa käsiteltäväksi. Päässä pyörii super monta blogipostaus ideaa ja tämän päivän asioita pitäisi tänään pystyä käsittelemään koska huomenna infoa tulee roppakaupalla lisää.  Huomasin tiedonjanoni jo ensimmäisen tunnin jälkeen. Halusin tunti tunnilta aina vain enemmän tietoa ja päivän päätteeksi oli jo ähky kaikesta uudesta tiedosta.  Pakko kehua tuota koulua (Suomen terveysopisto Salus), että kerrankin on koulutus jossa oikeasti käsitellään pintaa syvemmältä ravintotietoutta eikä sitä samaa pintaraapaisua jonka saa kaikissa urheiluun liittyvissä koulutuksissa. Tässä tosin keskitytään enemmän muihin ravinnon aiheuttamiin ongelmiin mutta taisin löytää unelma-ammattini (ravintoterapeutti). Jos tuosta ammatista tulen joskus saamaan vielä kokopäivätyön niin olen taatusti onnellisin ihminen maan päällä.

Sairaanhoitajan työtaustalla oivallettavia asioita on toki vähemmän ja saanpa vielä hyväksiluettua vanhoista opinnoista peruslääketieteenopinnot. Aika hieno asia tuokin mikä tarkoittaa, että voin valmistua aiemmin.Valmistumiseen on kyllä vielä hyvin pitkä aika sillä normaalilla aikataululla tuolta valmistuu ravintoterapeutiksi 3-3,5 vuodessa. Alkuun suoritetaan ravintoneuvojan pätevyys jonka jälkeen sitten saa opiskella ravintoterapeutin pätevyys. Kaikki ei kuitenkaan sitä halua joten osa jää tekemään ravintoneuvojan töitä ja kerää kokemusta jonka jälkeen sitten menevät suorittamaan ravintoterapeutin pätevyyden. Mä olen niin innokas tässä asiassa,että tähtään heti tuohon ravintoterapeutin pätevyyteen koska sitten kursseja voi suorittaa limittäin. Ravintoterapeutin työalue on muutenkin enemmän sitä mikä itseäni kiinnostaa ja innolla odotan sitä hetkeä kun päästään harjoitusasiakkaiden kimppuun vaikka siihen vielä menee tovi jos toinen.

Palatakseni vielä tuohon liian informaation saamiseen niin kaikkea tietoa ei tosiaankaan ole helppoa suodattaa. Moni asia on hyvin ristiriidassa sen tiedon kanssa joka on opittu jo pienenä mm. maidon juominen. Itse en juo maitoa mutta mies ja lapset sitäkin enemmän. Tämän päivän tiedonanti maidosta jätti kyllä miettimisen varaa sen suhteen, että onko siitä maidon juonnista sitten niinkuin mitään hyötyä jos osteoporoosia on suomalaisilla enemmissä määrin. Toinen asia mikä lähtee tasan tästä päivästä lähtien ruokavaliostani on rahka. Olen syönyt sitä kolme purkkia päivässä koska ihan joka ikisessä dieetissä sitä hehkutetaan,että on niin hyvä proteiininlähde ja paskat. Iltasanomat kirjoitti aiheesta aiemmin tällä viikolla ja silloin jo mietin tätä asiaa. Jos THL on listannut rahkan hyväksi proteiininlähteeksi listallaan 773 niin ei siinä kyllä paljon proteiinia silloin voi olla. Tänään saatu lisätieto osui ja upposi ja rahkat jää unholaan. Älkää nyt pelästykö,että alan nästä paasaamaan täällä siihen malliin,että kukaan ei saa juoda maitoa tai syödä rahkaa. Jokainen tekee omat valintansa ja on itse vastuussa omasta itsestään. Jos joku hakee multa apua ravinto-ongelmiin niin autan sitten kun tietoa on enemmän mutta en syytä ketään valinnoistaan. Tulen jatkossakin kertomaan omia valintojani jos ja kun koen,että niistä on hyötyä mun keholle.

Soitin miehellenikin innoissani koulupäivän jälkeen, että odotan jo seuraavaa päivää ja maaliskuun lopussa olevaa seuraavaa koulutus viikonloppua. Aamulla ajattelin,että näistä viikonlopuista tulee varmaan rankkoja mutta olen niin täynnä virtaa tuon tämän päiväisen jälkeen, että kyllä tällä tiedon määrällä minkä viikonlopun aikana tulen saamaan jaksaa porskuttaa ensi viikon. Hieman lievitystä näihin koulutus viikonloppuihin tuo se,että jään Helsinkiin yöksi hotelliin jolloin ei tarvitse ajaa kotiin kun matkaa kuitenkin 2h per suunta. Toki oma rauha yksin hotellissa näinä koulu viikonloppuina on ihanaa mutta kyllä perhettäkin on jo ikävä.

Mitäs teidän viikonloppuun kuuluu? Huomiseksi oli ainakin luvattu hienoa keliä joten siinä olisi mahtavat puitteet lähteä ulkoilemaan. :)

Ihan vaan väsynyt.:D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti