lauantai 7. helmikuuta 2015

Kohti maratonia


Tänään näkyi aurinkokin hetken aikaa.:)
Välillä oikein kauhistuttaa ajatella,että maratoniin on enää 8kk aikaa treenata. Aikanahan tuo kuulostaa älyttömän pitkältä mutta se,että pitäisi jaksaa tuolloin juosta maraton kuulostaa pelottavalta. Nyt olen taas päässyt juoksun makuun kaikkien hidastustöyssyjen jälkeen ja motivaatiokin on nostanut päätään. Painonpudotusprojektikin saa jatko-osan joka alkaa tänään. Jihuu!  Kerron siitä sitten enemmän toisessa postauksessa.  Tässä keskitytään maraton kuntoon pääsyä.  Ensinnäkin lenkkien määrää pitäisi lisätä lihaskuntoakin jaksaa treenata. Viime viikot on menty parin kolmen lenkeillä per viikko ja kilometri määrissä ei todellakaan ole kehuttavaa. Toinen virhe on juosta aina koiran kanssa. Vaikka saan juostua koiran kanssa kovemmin mikä takaa todennäköisesti paremman vauhdin myös yksin juostessa niin tulee yksin juokseminen tuntumaan tosi hitaalta. Pitäisi tehdä lenkkejä yksinään mutta tässä saa kaksi kärpästä yhdellä iskulla pois päivän järjestyksestä. Joka kerta kun vedän juoksukamppeet päälle menee koira istumaan eteiseen odottamaan.:) 

Lisää kuvateksti
Vielä ollaan kaiken sairastelun ja huonon ruokavalion takia siinä pisteessä,että lenkit tuntuu raskailta ja enemmänkin ärsyttäviltä. Lyhyillä lenkeillä ei edes pääse juoksu fiilikseen mutta kympin lenkeillä jo alkaa juoksu sujumaan ja tuntumaan ihan mukavalta. Haluan saada itselleni joka lenkille sen hyvän fiiliksen ja sitä tässä nyt lähdetään tavoittelemaan.  Tiedän ettei liikunta ja treenaaminen aina ole kivaa ja joskus pitää mennä mukavuusalueiden ulkopuolelle. Vauhtisammakon järjestämät ultralenkit on olleet mulle näitä mukavuusalueen ulkopuolelle jääviä treenejä. Ne tuntuvat vasta jälkikäteen mukavilta mutta juoksun aikana ihan tuskaiselta. Tykkään rikkoa rajojani ja mikään ei tuo parempaa tunnetta kuin tajuavansa pystyä tekemään jotain mitä luulin etten kykene tekemään.


Tälle vuodella on jo jotain kisasuunnitelmiakin tehty Tallinnan maratonin lisäksi. Nimittäin Maskun maratonilla olisi tarkoitus mennä vetämään joko kymppi taikka puolikas. Sen jälkeen toukokuussa olisi koirajuoksukisat Tammelassa (14km) ja Turussakin olisi 9.5 mahdollisuus juosta kymppi taikka puolikas. Siinähän niitä olisi. Mitä suunnitelmia teillä on tälle vuodelle? Meinaatteko kisata jossain lajissa? Onko tavoitteita? :)





5 kommenttia:

  1. Mä menen Hcr:n ja elokuun Midnight run kiinnostaisi. Muita suunnitelmia ei vielä ole :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovin moni on menossa HCR:n joten taitaa olla huippu suosittu tapahtuma. :) Tsemppiä sulle juoksuihin!

      Poista
  2. Mä juoksen kesäkuun alussa puolimaratonin, sen lisäksi olisi kiva päästä testaamaan omaa vauhtia kympillä :) Mikäs juoksutapahtuma Turussa 9.5 on? Pitääkin googlata ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turku city run on tosiaan 9.5 ja ilmeisesti joku ihan uusi tapahtuma.:) Peukkuja puolikkaan juoksuun!

      Poista
  3. Kuopiossa on syyskuun alussa maraton. Tosin jäänee tältä vuodelta väliin kun poistivat nuo luistelun matkaosuudet..

    VastaaPoista