torstai 9. lokakuuta 2014

Gluteenittomat Granaattiomenamuffinsit

Granaattiomenamuffinsit 

12kpl
Puolikkaan granaattiomenan siemenet
4,5 dl gluteenittomia jauhoja  
1,5tl leivinjauhoa
0,5tl soodaa
1tl vaniljasokeria
125g huoneenlämpöistä voita
1 dl ruokosokeria
1½  dl sokeria
2 kananmunaa
1 ½ dl maitoa
Kuorrute
2 dl vispikermaa

Maustetturahka sitruuna
½  granaattiomenan siemenet
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Halkaise granaattiomena ja irrota sisällä olevat siemenet kulhoon.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri keskenään. Vaahdota voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa hetki kummankin kananmunan lisäämisen jälkeen. Sekoita jauhoseos vaahdon joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi sekaan puolikkaan granaattiomenan siemenet. Jaa taikina muffinipellille aseteltuihin paperivuokiin. Kypsennä noin 20 minuuttia. Voit testata muffinien kypsyyden cocktailtikulla: jos tikkuun jää kiinni taikinaa, muffini on vielä raaka.
Valmista kuorrute. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon sitruunarahka. Lisää kuorrutetta jäähtyneiden muffinien päälle joko lusikalla, veitsellä tai pursotinpussin avulla. Voit lisäksi koristella muffinit halutessasi granaattiomenan siemenillä.




 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti