lauantai 13. syyskuuta 2014

Lisää superfoodia kokeiluun

Vihdoinkin sain torstaina haettua Hyvinvoinnin tavaratalosta tilaamani tuotteet postista.  Sain heiltä jo jokin aika sitten paketin mutta väärän sisällön kanssa. Paketissa oli silloin jonkun muun tavarat mutta eilen oli paketin sisällä oikeat tavarat. Jee!!  Pääsen leipomispuuhiin viikonloppuna. Tilasin kaakaojauhoa, mehiläisen siitepölyä ja MSM-jauhoa. Lähinnä olen innoissanit juurikin tuosta mehiläisen siitepölystä ja, että miten sitä pystyy hyödyntämään ruuissa.  Ajattelin kokata joko raakasuklaakakun tai vaan raakasuklaata. Riippuu hieman viikonlopun menoista ja miten paljon aikaa on käytettävissä leipomiseen.  Voitteko kuvitella etten ole koskaan edes maistanut raakasuklaata ja silti näin innoissani asiasta?  Tämä asia kuuluu taas näihin asioihin joista innostun nollasta sataan ja olen täysillä mukana asiassa.  Jos jollain on helppoa ohjetta raakasuklaan tekoon millä satavarmasti onnistuu niin vinkatkaa. :)



MSM-jauhetta tilasin myös kokeiluun koska nivelsäryt on taas pahentuneet. MSM-jauhe on vesiliukoinen, orgaaninen rikkiyhdiste joka on erinomainen luuston, nivelten,lihaksiston ja hiusten hyvinvoinnille.  Tätä rikkiyhdistettä esiintyy meillä kehossa luontaisestikin ja aiemmin saatiin ruuastakin enemmän rikkiä mutta ruuan varastointi, ruuanvalmistustavat, kuivatus, säilöntä ja säilöntäaineet on vähentänyt ravinnon rikkipitoisuutta. Rikki on mukana tukikudoksiamme rakentavan kollageeni-proteiinin muodostumisessa ja siksi se on varsin hyvä tuote urheilijoille koska se lievittää lihasarkuutta ja nopeuttaa lihasvammojen paranemista. Mielenkiinnolla jään seuraamaan vaikuttaako MSM-jauhe mitenkään mun nivelsärkyihin.  Eilen join ensimmäisen veteen sekoitetun lasillisen eikä se juuri miltään maistunut vai onko mulla enää makuaistia? :D



Eilen leivoin porkkanakakun, tietysti gluteenittomana ja voi, että siitä tuli hyvää. Mieheni vanhemmat pyydettiin kahville ja samalla herkuteltiin kakkua. Kakun päälle laitoin koristeeksi mehiläisen siitepölyä ja kerroin miehelle asiasta vasta hänen syötyään kakkua.:)




Kokeilin eilen myös raakasuklaan tekoa.  Hieman tuli juosten kusten tehtyjä kun mies lähti lasten kanssa kauppaan  ja sainkin yllättäen aikaa leipomiseen. Ensi kerralla pitää panostaa hieman enemmän googlettamiseen ja katsella raakasuklaa ohjeita etukäteen, että tietää mitä kaikkea sinne joukkoon voi lisätä. Nyt ei mun suklaassa maut olleet tasapainossa eikä ne maistuneet hyviltä.  En oikein tiedä mitä sinne olisi lisännyt, että maku olisi ollut parempi. Onpahan nyt tullut testattua ja ensi kerralla tulee taatusti parempia. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti