lauantai 20. syyskuuta 2014

Takuu varma gluteeniton omenapiirakka



Omenapiirakkaa pellillinen 
4 munaa
3 dl sokeria
4,5 dl gluteenittomia jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä TAI saman verran (=100 g) margariinia tai voita sulatettuna
omenoita viipaleina
sokeria
kanelia
 

Säädä uuni 225 asteeseen. 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, jonka jälkeen maito ja öljy/margariini/voi

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin, nosta päälle omenaviipaleita, ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. 

Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. 



Löysin ohjeen netistä mutta en kuollaaksenikaan, että mistä. Olisin nimittäin laittanut kiitos viestiä mahtavasta piirakkaohjeesta. Alunperin ohje ei ollut gluteeniton mutta testasin gluteenittomilla jauhoilla ja älyttömän hyvää tuli. Pellillinen nimittäin hävisi vuorokaudessa meidän perheen suuhun. :D Piirakka oli hyvää ilman mitään lisukettakin mutta syötiin sitä vaniljajätskin kanssakin. Buenoa!!

p.s. Pienemmän piirakan saa puolittamalla kaikki määrät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti