torstai 18. syyskuuta 2014

Vauhtisammakon juoksukoulu

Eilen alkoi Turussa Vauhtisammakon juoksukoulu. Vielä oli paikkoja jäljellä ryhmiin joten ei muuta kuin ilmoittautumaan jos juoksusta tykkäät.  Paljon oli porukkaa avausluennolla ja onhan aloittavia ryhmiä 7 joten kyllä sinne monen moista juoksuharrastajaa mahtuukin mukaan.  Avausluennolla kerrottiin lisää Vauhtisammakon toiminnasta ja heillä alkaa ensi kuussa uintikurssi. Sekin kiinnostaisi mua,mutta ehkä joskus tulevaisuudessa sitten. :)  Luennolla käytiin läpi hyvän juoksutekniikan perusteita ja kerrottiin yleisimpiä virheitä mitä näkee juoksijoilla koskien juoksuasentoa. Itse ainakin tiedostan juoksevani välillä peppua laahaten ja muutaman kilometrin jälkeen sen huomaa kun ei jaksa enää juosta. Juoksuasennolla on kyllä hirmusesti merkitystä jaksamisen kannalta.   Sitten käytiin pintapuolisesti läpi juoksijan ruokavaliota. Vauhtisammakon perustaja Mikko kertoi syövänsä juuri ennen treeniä ja heti sen jälkeen chiansiemeniä koska ne ylläpitää nestetasapainoa. Hyvinkin mielenkiintoista. Pitää testata. Ei tosin nyt juuri ennen puolimaratonia mutta ehkä ennen seuraavaa lenkkiä.  Juoksuvälineistä oli hieman juttua ennen luennon loppua. Kaiken kaikkiaan uutta tietoa ei juurikaan tullut mutta kivaa oli nähdä hieman, että millaisia ihmisiä juoksukouluun on tulossa. Miten niin mä olen utelias?? :D



Olin ilmottautunut kuntoilijoihin mutta luennon aikana aloin miettiä, että saankohan siitä ryhmästä mitään irti itselleni. Ilmeisesti siellä juostaan viekä aika hissukseen about 8 min/km enkä mä juokse koskaan niin hitaasti. Siellä sanottiin, että juoksukoulun lopussa kuntoilijoissa juostaan noin 7min/km mitä mä nyt jo juoksen. Laitoin viestiä Vauhtisammakkoon, että jos vielä saisin vaihtaa ryhmää. Juoksukoulun ideana kuitenkin on kehittyä tässä harrastuksessa ja haluan haastaa itseni juoksemaan yhä pidempiä matkoja paremmilla ajoilla.  Uskon, että treenit on alkuun yhtä tuskaa koska tekniikassa on hiomista ja nopeuttakin olisi syytä olla.  Treenejäkin on kolme kertaa viikossa joten kyllä siinä kuntoon pääsee. :) Ensi vuoden Tukholman maraton odottaa!!

Ilmottauduin myös mukaan ensi viikon perjantaina järjestettävään Yöviestiin. Kuulosti niin hauskalta hommalta, että pakko sitä on mennä katsomaan ja kokeilemaan. Joukkueet kootaan juoksukoulun porukasta ja aina välillä on tehtäviä joita saa puolen tunnin ajan suorittaa. Varmasti hauska tapahtuma.



Tänään olisi Turun Hansan Intersportissa hyviä tarjouksia vaatteissa ja juoksukenkiä saisi hyvään hintaan. Miettisin, että pitäsikö lähteä katsomaan tarjontaa mutta vielä en ole päättänyt.  En tarvitsisi kuin juoksucaprit lauantaiseen Ruisrääkkiin mutta vähän näyttää siltä, että se enterorokko on minut löytänyt. Kurkku on edelleen kipeä ja näppylöitä on suussa. Eli en viitsi turhaan lähteä kaupoille nyt tänään jos en juoksemaankaan pääse.  Inbody mittauksia saisi myös tehtyä siellä mutta mä kävin jo eilen, tosin hieman pienimuotoisemmassa kuin mitä nämä olisi. Siitä lisää toisessa postauksessa mitä mittauksen tulokset kertoi. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti