tiistai 13. tammikuuta 2015

Asteen terveellisempi hampurilainen



Itsetehdyt gluteenittomat sämpylät, jauhelihapihvi, kesäkurpitsaa, halloumjuustoa, salaattia, sipulia, pestoa ym.  Taivaallisen hyvää! Idea näihin lähti siitä kun katsoin töissä telkkaria ja ylläri ylläri tuli ruokaohjelmia. (Päivisin ei taida paljon muuta telsusta tulla kun erilaisia ruokaohjelmia). Jokatapauksessa ohjelmassa tekivät hampurilaisia höystettynä munakoisolla ja halloumjuustolla. Nami!

Kiiruhdin työvuoron päättyessä kaupan kautta kotiin leipomaan sämpylöitä. Ohje täällä. Olen kokeillut monia reseptejä gluteenittomien sämpylöiden tekoon ja tämä on ylitse muiden. Sämpylöistä ei tullut kivikovia joilla voi heittää sorsia vaan kerrankin meheviä.  Pihvit tein luomu naudanjauhelihasta ja nekin onnistui eikä tullut kuivia. Halusin hampurilaiseen jotain muuta kastiketta kuin ketsuppia joten kaupasta lähti mukaan punaista pestoa jossa on mm. aurinkokuivattua tomaattia ja paprikaa. Niin hyvää!  Jos olisi halunnut hifistellä niin tuon kastikkeen olisi voinut tehdä itsekin mutta en jaksanut. Halloumjuusto tuo sopivasti suolaisuutta mutta voihan väliin laittaa muutakin jos halloumista ei tykkää.  Meillä oli niin paljon erilaisia täytteeitä,että hampurilaista oli käytännössä mahdoton syödä ilman,että puolet täytteistä pursusi ulos.:D

Millä te täytätte hampurilaisenne olettaen,että teette niitä itse kotona? :)




2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä :) Miksen ole pitkään aikaan tehnyt kotona hampurilaisia! Yleensä laitan aika perinteisesti jauhelihapihvin, cheddarjuustoa, tomaattia, sipulia... Ja itsetehty tsatsiki toimii kastikkeena, nam! Nyt tuli nälkä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika harvoin niitä jaksaa tehdä mutta kyllä ne vaan on niin taivaallisen hyviä.:)

      Poista