lauantai 17. tammikuuta 2015

Rahkakakku

Juustokakun pahin vihollinen rahkakakku on testattu. Rahkakakku on terveellisempi vaihtoehto herkutella kuin juustokakku ja kakun tekemiseen ei paljon aineksia tarvita. Reseptiä on helppo soveltaa sellaiseksi joka miellyttää omia makunystyröitä. Itse jouduin heti soveltamaan koska alkuperäisessä ohjeessa kakku oli tehty vadelmista ja meillä oli vain mustikoita sekä mustikkakeittoa. Rahkakakku ei tosiaan ole mikään makea makuelämys vaan maistuu juurikin rahkalta. Näin rahkaan tykästyneenä kakku oli loistava korvike makeanhimoon joka nostaa päätään aina iltaisin. :D

Rahkakakku

4 prk (1 kg) rahkaa
200 g marjoja
2 dl mehukeittoa
8-9 liivatelehteä (vettä)


Aloita kiehauttamalla marjat (ellei ole tuoreita) ja anna niiden jäähtyä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Itse olen käyttänyt liivatejauhetta mutta toimii samallalailla. Sekoita marjat rahkan joukkoon. Lisää liivatelehdet/jauhe kiehahtaneeseen vesitilkkaan. Sekoita liivatevesi rahkan joukkoon. Kaada rahka irtopohjavuokaan ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.


Kun rahkaseos on tunnin pari jähmettynyt voi siirtyä vaiheeseen kaksi. Laita 2 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen.Sekoita ne taas tilkkaan kuumaan veteen ja vatkaa mehukeiton sekaan. Mehukeitto kuorrutteesta saa siistemmän näköisen kuorimalla mehukeittoseoksesta ilmakuplat pois ennen kaatamista rahkaseoksen päälle. Kaada mehukeittoseos jähmettyneen rahkan päälle. Varovaisesti.  Laita kakku jääkaappiin jähmettymään ja nauti mielellään seuraavana päivänä. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti