lauantai 26. heinäkuuta 2014

Chicks. :D

Viime hetkiä viedään ennen kuin pitäisi syntyä perheenlisäystä mikäli niistä nyt syntyy tipuja. Yksi kanoista on jo yli parin viikon ajan hautonut ja mitä Google osasi kertoa niin 20-22 vuorokautta kestää tipujen syntyminen.  Munia siellä sen alla ja vierellä on Paljon. Laskin nopeasti, että pelkästään sen kanan ympärillä oli 16 munaa. Kuinkahan monta munaa sen alla mahtaa olla. Apua!Tullaan olemaan niin pulassa jos syntyy paljon tipuja ja varsinkin kukkoja.  Onneksi nyt ei vielä kannata murehtia sitä koska tipujakaan ole syntyneet. Voi, että kuinka odotan joka aamu näkeväni siellä pesässä pikkuisia keltaisia palleroita. 

Tässä laumamme josta puuttuu hautoja.  Heillä on hyvät oltavat kun saavat olla yötä päivää ulkona. Menevät yleensä päivisin sisälle vilvoittelemaan kun ulkona alkaa olla tukalan kuumaa.  Uskomattoman nopeasti tonkivat maan puhtaaksi kaikesta ruohosta. Nyt siellä kasvaa viljaa kun heittelin kanoille ruuaksi kauraa jonka jälkeen satoi. Heillä on siellä omat viljelmät. :D



Tässä tämä meidän tuleva mami. :)


Ja jos joku miettii aiotaanko syödä nämä niin vastaus on ei. Ne on meillä ihan vain perhettä piristämässä ja munivina kavereina.  Saa ainakin munat luomuina. :)

Tiedättekö mikä fiilis aamulla tulee kun avaa ulko-oven ja on lähdössä töihin kun kuulet miten kukko parahtaa kiekumaan. Useimmiten myös ikävä kyllä haisee lehmänlanta koska naapurissa on kahdellakin isot laumat lehmiä. Lehmät on kivoja mutta se haju ja kärpästen määrä meidän pihalla. Not Nice.  Tietääpähän asuvansa maalla.  Puuttuu enää naapuri joka kiikuttaisi maitotonkan oven pieleen heti aamusta.;)  Se voisi olla jo liian maalaisidyllistä. :D

Maalla asuminen on kyllä tuonut niin paljon rauhaa meidän elämään. Välillä elämä tuntuu hyvinkin hektiseltä mutta silloin puhutaan muutamasta päivästä viikossa tai kuukaudessa eikä jokapäiväisestä kiireestä. Joskus elämä tuntuu liiankin rauhalliselta jolloin kaipaa elämäänsä jonkinasteista actionia. Pitäisi löytää balanssi kiireen ja rauhan väliltä. Kaupungille meno tuntuu nykyään ihan eriltä verrattuna siihen aikaan kun asuin Turussa.  Kaupoissa kiertely ilman lapsia se vasta luksusta on. Sitäkään ei osannut ennen lapsia edes arvostaa mutta nykyään sitä jaksaisi vaikka usemman tunnin kierrellä ja katsella. Haaveilla.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti