maanantai 7. heinäkuuta 2014

Run Forest Run

Kävin eilen kunnon hiki juoksu lenkillä.  Lämpöä oli vielä pitkälti yli 20 astetta mutta pikku pikku shortseissa ja topissa ei kuumuus haitannut. Lähdin sillä ajatuksella, että vedän jonkun lyhyen lenkin kun en kuitenkaan jaksa kauaa juosta. Olin päivällä katsonut netistä, että meidän läheltä lähtee 8km pituinen luontopolku jonka voisi joskus juosta. Sinne luontopolun alkuun kun olin juossut niin päätin kirmata reitin läpi heti. Luontopolku on nimeltään Kangenmiekan kierros. Netin mukaan pituutta sillä olisi 8km mutta en tiedä edes juoksinko koko ajan sitä vai jotain muuta reittiä.  Lenkistä tuli jokatapauksessa pisin ikinä minkä olen juossut eli 13,2 km. Vuhuu!!  Maisemat lenkillä oli välillä niin henkeä salpaavan kauniita, että oli pakko napata muutama kuva. :)






Itse polku oli hyvinkin vaihtelevasta maastoa. Välillä oli kivikkoinen sekä juurinen polku jossa sai katsoa tosi tarkkaan mihin astuu ettei kompastu. Kovaa siellä ei siis pystynyt juoksemaan.  Ylämäkiä ja tietty alamäkiäkin oli vähän väliä.  Välillä polku oli ihan ruohon seassa jolloin oli tämmöisen pätkän jälkeen pakko pysähtyä ja tutkia ettei jalkoihin tarttunut punkkeja.  Juoksin pari pätkää myös irtohiekalla mikä oli hitokseen raskasta.  Muutamana kertana oli pakko kaivaa kännykkä taskusta ja katsoa mihin suuntaan kuuluu lähteä, että pääsee kotiin.

Itse juoksu tuntui sujuvan hyvin vasta viimeisen puolen tunnin ajan. Jalka tuntui kevyeltä ja olisi voinut juosta pidempäänkin. Nyt vasta ymmärrän niitä jotka nauttivat juoksusta. Minäkin tykkään juosta mutta loppumatka tuntui erilaiselta. Siinä kun tossu vaan soljui toisen tossun eteen niin pystyi ajattelemaan muita asioita eikä sitä, että vielä 10minuutin matka kotiin..en jaksa. Kerrankin oli nautinnollista juosta.:)

Aikaa lenkkiin kului 1h 40 minuuttia eksymisisineen ja pissapysähdyksineen. :D




Iltapalaksi vedin herkkurahkan.  Kuvat otettu nyt uudella kameralla joka perjantaina kotiutui. Onhan niissä eroa verrattuna vanhoihin. :D








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti